Homekoira apuna sisäilmatutkimuksessa

Homekoiratutkimus on nopein tapa paikallistaa home- ja mikrobivaurioita ilman pintojen rikkomista. Homekoiran ansiosta tarkemmat tutkimukset tehdään heti oikeisiin kohtiin, eikä turhia ja kalliita purkutöitä tarvitse suorittaa. Kustannustehokkaan ja luotettavan homekoiratutkimuksen kesto on noin kaksi tuntia, eikä se edellytä valmisteluja.

Homekoira tunnistaa terveydelle vaaralliset homelajit

Homekoira on huume- ja räjähdekoirien tapaan erikoiskoulutettu koira, jonka tarkka nenä haistaa terveydelle vaarallisia homelajeja. Homekoira osaa myös kohdistaa ja ilmoittaa homeen tarkan kohdan, jolloin mahdolliset jatkotutkimukset saadaan kohdistettua juuri oikeaan paikkaan.

Homekoiratutkimukseen voidaan halutessa tehdä rakenneavauksia sekä materiaalinäytteitä. Homekoiratutkimus sisältää perustutkimuksia, johon sisältyy kosteusmittauksia sekä ilmanlaadullisia mittauksia. Jatkotutkimusten tarve on aina yksilöllinen.

Homekoiraa käytettäessä tulee aina tiedostaa kohteen ilmanvaihdon toiminta, sekä eri rakennusaikojen ratkaisut osana kokonaisuutta. Homekoiran antaman ilmaisun analysointi edellyttää kokonaisvaltaista näkemystä rakennuksesta.

9DB3087B-7EFE-4457-87D6-2FCE552FACEF

Epäiletkö kiinteistössäsi olevan hometta tai kosteusongelmia?
Mitä nopeammin toimit, sitä helpommin ongelmat selviävät!

Suomen Sisäilmatutkijat Oy
Y-tunnus 2693949-7

  • FB-f-Logo__white_29

    Katso lisää Facebookista

  • blogi_icon

    Lue lisää blogista

luottoluokitus
Tilaajavastuu-pysty_kavennettu